Tisztelt honlap-látogatók!

Engedjék meg, hogy Cegléd város frissen megválasztott polgármestereként köszöntsem Önöket. Ezúton köszönöm érdeklődésüket a városunkban folyó csatornázási munkálatok iránt. Bízom benne, hogy a honlapon található és az egyéb forrásból is beszerezhető információkkal elégedettek, és kérdéseikre a megfelelő fórumokon megnyugtató választ kapnak.

Cegléd életében valóban jelentős, és régen várt esemény a csatornahálózat bővítése. A város önkormányzata elengedhetetlennek tartja, hogy a munkálatok az előre meghatározott ütemben haladjanak tovább, tekintet nélkül a képviselőtestület összetételében és a polgármester személyében bekövetkezett változásokra.

Különös gonddal ügyelünk a kivitelezés megfelelő minőségére, ezért folyamatos kapcsolatban állunk a kivitelezővel és a beruházás műszaki ellenőrével. Ide kapcsolódik az örvendetes fejlemény, hogy az eredetileg tervezett házi átemelős bekötések jelentős részét ki tudjuk váltani gravitációs bekötésre. Ezzel csökkentjük a jövőbeli meghibásodás kockázatát, illetve egyszerűbbé tesszük az üzemeltetést.

További jó hír, hogy megállapodás született a kivitelező vállalattal az útburkolatok kielégítő minőségű helyreállítása tekintetében. Így még ez évben a csatornaépítéssel érintett utak egy része már akár végleges burkolatot kap, a fennmaradó utak burkolatát a télre ideiglenesen oldjuk meg.

Amennyiben erre lehetőség van, természetesen a csatornahálózat kiépítésének harmadik ütemét is igyekszünk megvalósítani. Ennek érdekében azonban újabb pályázati eljáráson kell átesnünk. Bízom benne, hogy tekintettel az első- és második ütem folyamatban lévő megvalósítására, a pályázat beadása és elbírálása mihamarabb meg történik és hamarosan a harmadik ütemmel folytathatjuk a csatornahálózat fejlesztését városunkban.

A jelen munkák okozta kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérem.

Tisztelettel:

 

Tisztelt ceglédiek, kedves vendégeink!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Városunkban megkezdődtek a szennyvízcsatorna hálózat építési munkái.

Cegléd város a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) keretében nyújtott be fejlesztési célú pályázatot 2004-ben. Ennek eredményeként, 2007 végéig több, mint 3 milliárd Forint értékű projekt valósul meg, komoly változásokat hozva a város életében.

A beruházás eredményeképpen nem csupán mindennapi életünk lesz könnyebb, de a város és környéke talaj- és talajvíz szennyezése is jelentősen csökkenni fog. Ilyen módon nem csak magunk de gyermekeink, unokáink számára is tiszta, egészséges környezetet tudunk biztosítani.

A munkák 2006. áprilisában kezdődnek el és amennyiben nem zavarja elháríthatatlan akadályozó körülmény a kivitelezőket, akkor szerződéses kötelezettségüknek megfelelően, 2007. július közepéig befejeződik a beruházás.

Az építkezés természetesen kellemetlenségekkel jár, ám csupán átmeneti kellemetlenségre kell gondolni, amelyeket a kivitelező vállalattal együtt igyekszünk a lehetőségekhez képest mérsékelni.

Kérem, hogy biztonságuk és a kivitelezés zavartalansága érdekében kísérjék figyelemmel a csatornázással kapcsolatos információkat, melyeken keresztül folyamatos tájékoztatást kapnak a munkálatok alakulásáról.

Bízom benne, hogy Cegléd város lakossága bizonyítja, hogy együttműködésükkel valóban Az Élhetőbb Ceglédért dolgozhatunk együtt.

Tisztelettel:

 


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).